Ervaringen van cliënten
"Anita heeft ons enorm op weg geholpen in onze relatie. Wij zaten goed vast en je valt dan in negatieve verwijten naar elkaar en je wijst naar de ander. Door dichter bij je eigen emotie/gevoelens te komen (wat bepaald wordt door angst), door te reflecteren en naar jezelf te kijken kwamen wij verder. Je gaat anders reageren op elkaar, je betrekt het niet steeds op jezelf. Je valt uiteindelijk niet meer in dezelfde patronen gevoed door je verleden, opmerkingen, ervaringen etc. Wij proberen nu de valkuilen voor te zijn. Deze zomer zijn beide kinderen uit huis en wij zijn dolblij om als Happy Couple verder te gaan. Het was geen makkelijke weg en heel confronterend. Anita bedankt voor je oprechtheid, medeleven en het vertrouwen wat je ons gaf."

"Door met Anita te praten word ik mij bewust gemaakt van mijn eigen uitspraken, gedrag en karaktereigenschappen. Zij heeft mij geholpen, alleen en in mijn relatie, door met zelfreflectie en door anders te reageren, in actie te komen tegen bepaalde vooroordelen en gewoonten. Ik kan nu met andere ogen naar mijn partner kijken, die ik uiteraard niet wil veranderen, maar die ik nu wel kan waarderen om wie hij is en wat hij doet. En ik denk dat ik door alle gesprekken ook een beter mens word. Omdat Anita mij steeds weer laat zien hoe ik bepaalde situaties anders kan benaderen, of er in ieder geval anders op kan reageren."

‘Anita heeft ons goed geholpen. In eerste instantie verwachtte ik er niet veel van, ook omdat ik niet zo van dat praten hou. In praktijk bleken het confronterende en emotionele gesprekken te zijn, maar altijd constructief. Tijdens de sessies werden ons "probleem" en de oplossing steeds helderder, wij steeds closer en hernieuwden we onze basis.’

“De kracht van Anita is dat ze je ten eerste op een andere manier naar je eigen probleem kan laten/leren kijken, een enorme eye-opener!  Daarnaast vond ik het heel bijzonder dat ze passend bij je karakter, handvaten weet mee te geven, zodat je daadwerkelijk geïnspireerd raakt en zelf aan de slag kan. Anita prikt met gemak door verbale handigheden, waardoor je samen snel tot de kern kan komen. Kortom, een effectief en efficiënt kado voor je persoonlijke ontwikkeling!”

“Na een heftige periode ben ik via via in contact gekomen met Anita. Tijdens de eerste paar bezoekjes durfde ik me nog niet volledig te laten gaan, maar tijdens de 3e sessie wist Anita net als de keren daarvoor de gevoelige snaar te raken. Dankzij Anita heb ik geleerd om ook eens zelf in de spiegel te kijken en naar mijzelf te kijken. Het is zo makkelijk om altijd naar de ander te wijzen. Ik ben nu ruim een half jaar verder en ik voel me sterker dan ooit en Anita had daar een hele grote bijdrage in. Buiten het feit dat Anita een hele lieve warme vertrouwenspersoon is, is zij eerlijk en oprecht.”

´In de gesprekken met Anita werd mijn eigen gedrag me duidelijk: wat ík deed als mijn partner me irriteerde, was aan anderen vragen wat zij ervan vonden. Onbewust koos ik natuurlijk voor degenen waarvan ik wel dacht dat ze het met me eens zouden zijn. Als ik eerlijk ben zie ik dat ik mijn mening bevestigd wilde krijgen. Alsof dát het meer waar zou maken. En nu ik niet meer die bevestiging zoek bij anderen van mijn ‘gelijk’, heb ik meer ruimte om te kijken: klopt wat ik denk? En dan blijkt dit niet altijd zo te zijn! ?’