Cursus ‘Houd me vast’
Wanneer je merkt dat de liefde tussen jou en je partner vaak niet meer voelbaar is.
Wanneer je je partner niet meer goed kunt bereiken terwijl je er zo’n behoefte aan hebt.

Wanneer je steeds boos tegenover elkaar staat terwijl je denkt: waar gaat dit over?
Wanneer je je daarom vaak eenzaam voelt of onbegrepen terwijl je zo naar de intimiteit en het contact van vroeger verlangt...

...dan kun je je aanmelden voor de relatiecursus: Houd me vast.

Deze cursus is bedoeld voor paren die het prettig vinden in een afgebakende tijd samen intensief aan hun relatie te werken*. Het doel is dat partners hun patroon van ruziemaken, zwijgen of afstand nemen leren doorbreken èn leren de emotionele verbondenheid tussen hen te versterken.

De cursus is gebaseerd op de EFT-therapie (Emotionally Focused Therapy) van dr. Sue Johnson en op haar boek “Houd me vast, in 7 gesprekken naar een veiligere en hechtere relatie.”

De cursus is op te vatten als preventieprogramma, om paren met lichtere relatieproblemen te helpen de zeven gesprekken uit het boek ‘Houd me vast’ vorm te geven en te gebruiken. Tijdens de bijeenkomsten worden deze zeven gesprekken op toegankelijke wijze geïntroduceerd, en helpen wij jullie op weg om met elkaar in gesprek te komen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat partners hun relatie hoger waarderen na het doorlopen van dit programma.

Het programma is kort en intensief: Het kan één weekend en een terugkom-avond zijn of 3 (zater)dagen of een serie van acht avonden. Daarin werk je samen aan het gaan herkennen en doorbreken van het (vaak terugkerend) patroon tussen jullie. Tussen het weekend en de terugkom-bijeenkomst, of tussen de avonden, werk je d.m.v. opdrachten aan het vasthouden van het geleerde. Van deelnemers wordt gevraagd het boek ‘Houd me vast’ aan te schaffen en actief te gebruiken.

De kosten van de cursus bedragen 600,- euro per paar, inclusief lesmateriaal, koffie en thee, en BTW. De cursus vindt doorgang bij aanmelding van minimaal 4 stellen.
Mocht je interesse hebben, neem contact met me op voor meer informatie over de volgende cursus.

* De cursus is niet bedoeld voor paren die heel ernstige conflicten hebben of die eigenlijk al voelen dat er geen liefde meer is voor hun partner. Ook als er sprake is van een buitenechtelijke relatie die nog bestaat, of van verbaal, fysiek of seksueel geweld, is deze groepsbehandeling niet geschikt.