Werkwijze

Samen in relatietherapie
Na aanmelding is de eerste afspraak een intakegesprek. Naast de kennismaking gaan we direct aan de slag met de inventarisatie van de problemen die jullie ervaren in jullie relatie en hoe jullie er op dit moment mee omgaan. Ook onderzoeken we jullie doelstellingen en verwachtingen. Je hoort je partner vertellen over wat hem/haar bezig houdt, dat kan al vaak verhelderend werken.

Tijdens de vervolggesprekken wordt helder wat er in de relatie speelt, en hoe jullie daarmee omgaan. Dat kan confronterend zijn en spannend, maar ook bevrijdend en opluchtend. Door de verheldering kunnen jullie elkaar weer op een andere manier zien en beleven, en zo vorm geven hoe je met elkaar verder kunt gaan.

De gesprekken duren per keer ongeveer 75 minuten. Mocht het nodig zijn om wat langer door te praten dan is dat mogelijk. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden. Ik neem alle tijd voor jullie.

In het begin vinden de gesprekken in principe elke week plaats, later om de twee tot vier weken. Ik vind het essentieel om jullie beiden evenredig aandacht te geven en gevoelens van partijdigheid te voorkomen.

Tussen de sessies wordt er door jullie gewerkt aan huiswerkopdrachten om zo snel mogelijk tot resultaat te komen. Regelmatig evalueren we of jullie tevreden zijn met de voortgang. Deze doelgerichte werkwijze wordt als plezierig en efficiënt ervaren.

Ik werk volgens de Ethische gedragscode van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Er ligt een versie ter inzage in de praktijk.
Relatietherapie zoals ik die geef is niet per se lief en aardig, wèl soms confronterend en altijd betrokken en liefdevol. De bedoeling van de therapie is dat de tevredenheid en het plezier in elkaar groeit.