Mr. A.M. van Leeuwen (1966)
Mijn naam is Anita van Leeuwen. Ik ben getrouwd met Patrick en samen hebben we twee kinderen.

Ik heb rechten gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en daarna Business Administration aan de Universiteit van Florida. Er volgde een lange reis rond de wereld, tijdens welke mijn interesse in menselijke relaties begon. Daarna werkte ik 15 jaar in het bedrijfsleven en in de zorg als organisatieadviseur, interim manager, trainer en coach.

Tijdens een sabbatical kwam ik op de Universiteit in aanraking met de wetenschappelijke kant van relaties en relatieproblemen. Er ging een wereld voor me open, want wat mijn man en ik tijdens ons huwelijk meemaakten en alles wat ik om me heen ‘fout’ zag gaan bleek een theoretische grondslag te hebben.
Ik werd steeds meer geboeid door het onderwerp relaties! Om me te specialiseren als relatietherapeut volgde ik diverse relevante vakken aan de Universiteiten van Utrecht en Amsterdam, en verschillende cursussen en opleidingen (o.a. Korte Oplossingsgerichte therapie bij het RINO, Emotionally Focussed Therapy van Sue Johnson, Geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg, The Work van Byron Katie) waar ik mijn therapie op baseer.

Mijn opleidingen, mijn lange ervaring in het werken met mensen als manager en coach, de verschillende opleidingen op het gebied van relaties, en mijn persoonlijke ontwikkeling op analytisch, sociaal en spiritueel gebied hebben mij in staat gesteld om een praktijk in relatie therapie te starten.

In mijn praktijk staat kwaliteit hoog in het vaandel. Mijn professionaliteit hou ik bij door het volgen van na- en bijscholing: op het gebied van ontrouw, trauma, verdere verdieping van EFT, de Polyvagaal theorie van Stephen Porges, het Safe and Sound Protocol, tweejarige opleiding Systeemtherapie, enz.

In mijn werk staan aandacht, veiligheid, vertrouwen en humor centraal. Kenmerkend voor mijn stijl van werken is dat ik betrokken en direct ben. Ik zal alles in het werk stellen om een vastgelopen situatie vlot te trekken, met respect voor het vermogen van de ander.

Ik voel me bevoorrecht als ik een bijdrage kan leveren aan het geluk van stellen (happy couples!), door ze te helpen een veilige en duurzame band te scheppen, zodat er weer plezier en openheid is in de relatie.