Alleen in relatietherapie?

Er zijn van die momenten in je relatie dat je niet goed weet wat te doen: Het kan zijn dat je twijfelt tussen blijven of gaan. Of dat je niet meer om kunt gaan met vervelend gedrag dat je partner naar jou (of de kinderen) laat zien.

Hierover praten met vrienden, vriendinnen of familie is dan misschien wel mogelijk, maar niet altijd handig. Dikwijls kiezen zij helemaal jouw kant of zeggen ze juist dat je je geen zorgen moet maken en dat het 'wel goed komt.' Soms ook vind je het vervelend om alles te benoemen wat je dwarszit - misschien te pijnlijk of te privé.
Ook kan het zijn dat je het liefst samen in relatietherapie zou willen maar dat je partner niet mee wil gaan.

Het is in die gevallen mogelijk om alleen te komen voor relatietherapie. Ik geloof de uitspraak “Je hebt maar één wijs iemand nodig voor een goede relatie!” en dat je in je eentje je relatie kunt verbeteren. Als jij je gedrag of je reacties verandert heeft dat invloed op het gedrag van de ander. Daarmee veranderen jullie patronen en ontstaan er mogelijkheden voor een nieuwe balans.
Je kunt een afspraak maken voor een individueel gesprek om te kijken naar je houding en gedrag in de relatie en wat je daarin belemmert. Vaak zie je dat als jouw houding en gedrag op een effectieve manier verandert, de relatie ook verbetert en dat de ander meer open komt te staan voor relatietherapie samen.